Federale Politie arresteert 3 internationale ‘Most Wanted’

Vr 28.04.2017 - 16:07

BRUSSEL, 28/04/2017 - De voorbije dagen arresteerde het FAST (Fugitive Active Search Team) van de Federale Politie 3 internationaal gezochte voortvluchtigen die in hun land op de 'Most Wanted'-lijst stonden.

Op dinsdagmorgen 25 april werd de voortvluchtige Krzystof P. in een woning te Evere gearresteerd. Krzystof P. werd op 23 maart 2011 door de rechtbank in Bialystok tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens drughandel.

Op 24 april kon het FAST ook de voortvluchtige Rafal B. arresteren te Sint-Genesius-Rode. Hij werd tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld door de rechtbank te Bialystok wegens mensenhandel, lid van een criminele organisatie en drughandel. Rafal B. leefde reeds 7 jaar in België ondergedoken met valse identiteitsdocumenten.

Zowel Krzystof P. als Rafal B. stonden op de 'Most Wanted List' in Polen.
De Poolse autoriteiten hebben een Europees aanhoudingsmandaat uitgevaardigd voor beide voortvluchtigen. De onderzoeksrechter te Brussel heeft de 2 Polen aangehouden om overgeleverd te worden aan het Poolse gerecht.

Donderdag 27 april werd een 3de voortvluchtige crimineel door het FAST gearresteerd te Elsene.
Het betreft Levent B. die reeds jaren door Albanië werd gezocht voor het plegen van een moord in 1997. Hij werd hiervoor in 2014 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar en 7 maanden.
Donderdag werd hij van zijn bed geplukt in een hotelkamer te Elsene.
Hij werd opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis en zal eerstdaags worden uitgeleverd aan Albanië.

Ook Levent B. stond reeds jaren op de publieke lijst van meest gezochte misdadigers van Albanië.

Contacteer ons

Dringende politiehulp
101