Veilig Surfen: Oplichting met "gratis" staaltjes of namaakproducten

Wo 29.03.2017 - 11:26
Oli dale 139177

Er zijn veel gevallen van oplichting via internet. Daarom herinner ik u kort aan een techniek die vaak vele slachtoffers maakt. Concreet gaat het om het volgende: tijdens het surfen komt u op een site terecht waarop u een gratis staal van een interessant product aangeboden krijgt. De site geeft evenwel aan dat u verzendingskosten moet betalen en dat u om het product te ontvangen niet alleen uw adres, maar ook uw kredietkaartgegevens moet doorgeven.

Lees meer →

Faroek 28 maart 2017

Wo 29.03.2017 - 10:50
400x300xfe38092a11d8290c741fb8f772e9d949 thumb jpg pagespeed ic DO3aqkLuxo[1]

Faroek is het opsporingsprogramma van VTM. In samenwerking met het gerecht en de politiediensten gaat presentator Faroek Özgünes op zoek naar daders van misdrijven, naar vermiste personen of naar getuigen. Hij doet daarbij een beroep op de kijker.

Dankzij een schat aan exclusieve camerabewakingsbeelden, gedetailleerde beschrijvingen van daders en reconstructies van misdrijven, krijgt het publiek de kans om mee misdrijven op te lossen en daders te ontmaskeren. We besteden ook aandacht aan de modus operandi van bepaalde bendes of aan nieuwe misdaadfenomenen om mensen hiervoor te waarschuwen. En we blikken terug op zaken die mede dankzij tips van de kijkers zijn opgelost.

Kijk Uit: Dag van de motorrijder

Za 25.03.2017 - 19:00
I ku motorrijder

Het begin van de lente is traditioneel ook de start van het nieuwe motorseizoen. Er zijn motorrijders die het hele jaar door blijven rijden, maar veel liefhebbers houden een winterstop en halen hun motorfiets terug van stal wanneer het weer aangenamer wordt. Hoe dan ook, motorrijders zijn erg kwetsbaar en het merendeel van de zware motorongevallen gebeurt in het begin van het seizoen. Het is dus nu het moment om je rijvaardigheid te checken en om enkele veiligheidsvoorschriften terug op te frissen. De "Dag van de Motorrijder" is hiervoor de gelegenheid bij uitstek! Kijk Uit brengt verslag uit.