Faroek woensdag 22 april 2015

FAROEK is het opsporingsprogramma van VTM. In samenwerking met het gerecht en de politiediensten gaat presentator Faroek Özgünes op zoek naar daders van misdrijven, naar vermiste personen of naar getuigen. Hij doet daarbij een beroep op de kijker.

Dankzij een schat aan exclusieve camerabewakingsbeelden, gedetailleerde beschrijvingen van daders en reconstructies van misdrijven, krijgt het publiek de kans om mee misdrijven op te lossen en daders te ontmaskeren. We besteden ook aandacht aan de modus operandi van bepaalde bendes of aan nieuwe misdaadfenomenen om mensen hiervoor te waarschuwen. En we blikken terug op zaken die mede dankzij tips van de kijkers zijn opgelost.

Uitzending 22 april

Ongelukkige val of roofoverval op vrijdag de 13de ?

Politie en gerecht zoeken getuigen van een vreemd voorval in de Terninckstraat in Antwerpen, 2 maanden geleden. Op vrijdag de 13de februari 2015 werd een man zwaar gewond aangetroffen op het zebrapad in de Terninckstraat. Dat was rond 17u45. Het was nog licht en er waren veel mensen op straat. Het slachtoffer is Paul (67), een gepensioneerde uroloog uit Berchem.

Roofoverval

Lees het volledige opsporingsbericht.

Paysafe: oplichting zonder Internet

Modus Operandi : verdachte bestelt bij een krantenwinkel of pompstation een PAYSAFE kaart van een bepaald bedrag. Op die kaart staat een code die kan gebruikt worden om op het internet aankopen te doen zonder een bankkaart te gebruiken.

Verdachte krijgt de kaart in handen met de code en neemt hiervan een foto of filmt de code op de kaart. Nadien gebruikt hij tegen de handelaar een smoes dat hij niet kan betalen. Verdachte verlaat de winkel maar gaat onmiddellijk op het internet en gebruikt de gefilmde code.

Lees het volledige opsporingsbericht.

Diefstal Ford Focus uit parking Europcar in Zaventem

Politie en gerecht zouden graag deze man willen kennen die eind vorig jaar een voertuig heeft gestolen in een parking op de nationale luchthaven in Zaventem. Op 18 november 2014, omstreeks 22.30 u, begeeft een klant van Europcar zich met de autosleutels in de hand, naar de parking van het bedrijf op de luchthaven van Zaventem voor het afhalen van zijn huurvoertuig.

Lees het volledige opsporingsbericht.

Informaticafraude: diefstal bankkaart en misbruik

Op 19 november 2014 werd de handtas gestolen van een bejaarde dame in een winkel in Zottegem. Met één van haar bankkaarten werd op verschillende plaatsen geld opgenomen. Ook hebben de daders een grote hoeveelheid sigaretten en kledij gekocht.

Lees het volledige opsporingsbericht.

Poging doodslag Mechelstraat in Brussel

Politie en gerecht zouden graag deze mannen willen kennen die op 25 januari 2014 om 06.48 uur een man neerstaken in de Mechelsestraat in Brussel. Drie personen hadden hun werk verlaten en gingen het café 'L'Astral II' binnen om wat te gaan drinken.

robotfoto man Mechelstraat

Lees het volledige opsporingsbericht.

Mensenhandel in ons land

Op 11 november 2014 kon een jonge vrouw uit een witte bestelwagen ontsnappen in het centrum van Antwerpen. Ze vertelt de politie een ongelofelijk verhaal. De vrouw is 27 jaar en afkomstig uit New Delhi, India. Ze zou in april 2010 via Parijs naar Europa zijn gekomen waar ze de voorbije 4 jaar gedwongen in de prostitutie moest werken.

Lees het volledige opsporingsbericht.