Faroek 27 januari 2016

Faroek is het opsporingsprogramma van VTM. In samenwerking met het gerecht en de politiediensten gaat presentator Faroek Özgünes op zoek naar daders van misdrijven, naar vermiste personen of naar getuigen. Hij doet daarbij een beroep op de kijker.

Dankzij een schat aan exclusieve camerabewakingsbeelden, gedetailleerde beschrijvingen van daders en reconstructies van misdrijven, krijgt het publiek de kans om mee misdrijven op te lossen en daders te ontmaskeren. We besteden ook aandacht aan de modus operandi van bepaalde bendes of aan nieuwe misdaadfenomenen om mensen hiervoor te waarschuwen. En we blikken terug op zaken die mede dankzij tips van de kijkers zijn opgelost.

Home-invasion op een bejaarde vrouw van 92 jaar in het Begijnhof in Gent

Op dinsdag 3 november 2015 werd een 92-jarige vrouw het slachtoffer van een brutale home-invasion in GENT.

Die ochtend tussen 07.00 en 07.40 uur vielen 3 daders de woning van het slachtoffer binnen in het Groot Begijnhof. De daders gingen heel brutaal te werk en sloegen de vrouw in het gezicht. Ze eisten haar bankkaart en bleven haar slaan met de volle vuist in het gezicht en op het bovenlichaam.

Wisseltruc in warenhuis Delhaize in Puurs

Politie en gerecht zouden graag deze vrouw willen kennen die met een wisseltruc al verschillende winkeliers heeft opgelicht. De laatste gekende feiten gebeurden op 10 maart en op 1 april 2015 in de Delhaize in Puurs.

Vermissing Leopold CUMS

Op 29/10/2015 wordt de 86‐jarige Leopold opgenomen in het Heilig Hartziekenhuis in Leuven. Het vluchtgedrag van Leopold maakt dat zijn echtgenote is niet langer in staat om de zorg op zich te nemen. Eenmaal opgenomen in het ziekenhuis tracht Leopold de afdeling neurologie meermaals te ontvluchten.

Diefstal van kettingzagen d.m.v ramkraken in Rebecq en Lennik

Op verzoek van het Parket van Halle-Vilvoorde en het Parket van Nijvel vraagt de politie ons volgend opsporingsbericht te verspreiden. Tijdens de nacht van 6 op 7 juni 2014 werd een beige Jeep Cherokee gestolen op een hoeve in de Bleregemstraat te AFFLIGEM.