Oproep aan bewoners en handelaars in Brusselse agglomeratie

BRUSSEL, 31/03/2016. - De behandelende Onderzoeksrechters vragen, naar aanleiding van de recente terroristische aanslagen in Brussel en Zaventem, om volgend bericht te verspreiden:

Bewoners en handelaars in de Brusselse agglomeratie die over privé bewakingscamera's beschikken die beelden registreren van (een deel van) de openbare weg, worden uitgenodigd om deze beelden te bewaren voor een eventuele, latere exploitatie door de onderzoekers.

Het betreft de opnames van beelden geregistreerd in de periode van 15 tot 31 maart 2016, waarop - bijvoorbeeld - een deel van het voetpad of een ander deel van de openbare weg is te zien.

Ook de beelden van camera's in de handelszaken zelf kunnen nuttig zijn alsook de gegevens betreffende klanten en hun aankopen.

Opgelet: de beelden moeten niet spontaan aan de politie worden gegeven, maar enkel bewaard blijven zodat ze - indien nodig - beschikbaar zijn voor de speurders. In dat geval zal de politie zelf contact opnemen met de betrokken bewoners of handelaars.

De exploitatie van de beelden zal met de grootste discretie gebeuren.

De anonimiteit van de bron wordt gewaarborgd.