Grote Prijs Formule 1 Spa-Francorchamps : Belgische en buitenlandse politie werken samen aan veiligheid

LUIK, 25/08/2016. - Volgend weekend, op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016, vindt in Spa-Francorchamps de Grand Prix Formule 1 plaats. Om de veiligheid van dit evenement te verzekeren, zullen de lokale en federale politiediensten in een geïntegreerd en versterkt dispositief voorzien. Om de burger beter op de hoogte te houden, zal de federale politie in realtime inlichtingen over mobiliteit en preventie twitteren via haar nieuwe account die specifiek voor de communicatie tijdens grote evenementen is bedoeld. De federale politie raadt aan tijdig aan te komen.

De Coördinatie- en steundirectie van Luik zal, in nauwe samenwerking met de politiezone Stavelot-Malmedy, voor de ordedienst instaan. Ze kunnen eveneens rekenen op de steun van talrijke andere politiezones en federale politiediensten, waaronder de wegpolitie van Luik, de federale gerechtelijke politie van Luik, de hondensteun, de politie te paard enz.

Tijdens de hele duur van het evenement zullen in totaal meer dan duizend leden van de politie uit Wallonië en Brussel worden ingezet. Samen zullen ze dag en nacht de veiligheid en de mobiliteit binnen en in de omgeving van het circuit verzekeren.

Ook dit jaar kunnen de Belgische politiediensten op de steun van buitenlandse collega's rekenen. Een twintigtal Luxemburgse, Franse, Duitse en Nederlandse collega's komen het reeds opgestelde politiedispositief versterken om te zorgen voor zichtbaarheid, onthaal en kwaliteitsvolle bijstand ten aanzien van de buitenlanders die naar dit internationaal evenement komen.

Trek je zelf nog naar Spa dit weekend, volg dan zeker onze nieuwe Twitter account @BelgianPoliceEvent. We proberen je er zo goed mogelijk te informeren over de situatie op de toegangswegen en op en rond het circuit.