De Tour de France passeert: zorg dat je tijdig demarreert !

Doortocht Tour de France in België op 2 en 3 juli

BRUSSEL, 23/06/2017. - Op 2 en 3 juli 2017 doorkruist de Tour de France ons land. De coördinatie- en steundirectie van de Federale Politie Luik zal tijdens deze doortocht de politionele maatregelen coördineren. Zij staat, samen met meer dan honderd van haar federale en lokale collega's, klaar om dit evenement in goede banen te leiden en geeft alvast wat goede raad aan iedereen die tijdens het evenement in de buurt zal zijn.

Mobiliteit

Vier uur voor de doortocht van de wielrenners, wordt het parcours van de etappes gesloten voor het verkeer. De mobiliteit op en in de buurt van de reiswegen zal dus mogelijk ernstig verstoord zijn. De politie raadt het publiek aan om vroeg genoeg langs het parcours plaats te nemen en pas aan het einde van de wedstrijd opnieuw de weg op te gaan. Een voertuig met een groene vlag kondigt het einde aan van de doortocht van de wielrenners.

Mensen die langs het parcours wonen of werken, treffen best vooraf de nodige maatregelen om hun voertuig te verplaatsen voor het begin van de wedstrijd. Ook firma's die langs het parcours van de etappes gevestigd zijn, worden verzocht hun leveranciers en klanten tijdig op de hoogte te brengen van de beperkte bereikbaarheid op de dag van de wedstrijd.

Om veiligheidsredenen is het verboden om voertuigen te parkeren langs het parcours.

Voertuigen kunnen het traject enkel op bepaalde plaatsen oversteken, de zogenaamde 'oversteekpunten'. Oversteken is slechts tijdelijk mogelijk en enkel toegelaten voor de aanvang van de wedstrijd (aangekondigd door een voertuig met rode vlag) en na het wedstrijdeinde (groene vlag). De oversteekpunten blijven gesloten tijdens de doortocht van de wedstrijd, meer bepaald de passage van de reclamewagens en wielrenners. De lijst van deze oversteekpunten zal binnenkort worden meegedeeld.

De hulpdiensten hebben overal toegang via een speciale procedure. Motorrijders van de politie die de wedstrijd begeleiden, zullen hen bijstaan.

De politie geeft graag volgende tips mee voor de reizigers, omwonenden en zij die op het moment van de wedstrijd passeren:

  • Stippel uw reisweg vooraf uit;
  • Raadpleeg de website trafiroutes.wallonie.be;
  • Volg niet blindelings de aanwijzingen van uw gps;
  • Geef de voorkeur aan autosnelwegen;
  • Stel uw verplaatsing, indien mogelijk, uit;
  • Luister naar Info trafic (RTBF);
  • Volg de aanwijzingen van de seingevers en politieagenten.

De geïntegreerde politie zet zich met plezier in voor het goede verloop van de wedstrijd en bedankt alvast iedereen voor het respecteren van deze aanbevelingen!