Woninginbraak in Ranst: daders geïdentificeerd

Politie en parket zoeken de 2 mannen die in 2016 hebben ingebroken in een woning langs het Albertkanaal in Ranst. De feiten gebeurden op 14 augustus 2016.

Die zondagnamiddag, even voor 2 uur, komen 2 onbekende mannen aan in de Vaartstraat. Ze rijden met een kleine zwarte wagen, vermoedelijk een OPEL Corsa C.

De eerste verdachte wandelt in de richting van de woning en kort daarna wordt hij gezien in de tuin achter de woning. Een half uur later komt zijn kompaan ter plaatse.

Het tweetal slaagt erin binnen te dringen in de woning. Ze nemen alle tijd om de kluis open te breken. Omstreeks 16 uur komt de zwarte wagen opnieuw in beeld en gaan de inbrekers er vandoor.

De 2 mannen werden gefilmd door bewakingscamera's. En hoewel de kwaliteit van de beelden niet schitterend is, hopen de speurders dat iemand de 2 mannen herkent of weet waar ze verblijven.

(foto man 1)

De eerste man is volledig donker gekleed, een zwarte jas met een kap en een blauwe jeansbroek. Hij heeft kort donker haar en beginnende voorhoofdskaalheid. Hij heeft een opvallende manier van stappen, met zijn hoofd vooruit gestoken.

(foto man 2)

De tweede man is kleiner. Hij heeft kort haar, opgeschoren aan de zijkanten. Hij droeg een grijze vest met een kap, een blauwe jeansbroek en sportieve schoenen.

Mogelijk doet de beschrijving van de daders in combinatie met de zwarte OPEL Corsa bij iemand een belletje rinkelen.

Meent u de mannen te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u iets verdacht hebt gezien in de Vaartstraat, voor of na de feiten, of als u weet waar de mannen verblijven, willen de speurders dat graag weten.