VIDEO - Woninginbraak in La Louvière

170404LALOUVIERE1
Datum:
04.04.2017
Plaats:
La Louvière

Op dinsdag 4 april 2017, tussen 10u40 en 11u50, werd in La Louvière ingebroken in een woning in de rue Anna Boch.

Twee mannen gaan voorbij de woning. Eén van hen wandelt naast zijn fiets, de andere is te voet. Eén van hen belt aan om te kijken of iemand thuis is. Hij komt even later terug, gaat opnieuw voorbij het huis en observeert het aandachtig. Hij belt nog eens aan om zeker te zijn dat er niemand aanwezig is. Dan komt het duo in actie.
Ze komen samen aan de ingang van de garage die toegang geeft tot het domein en klimmen dan over de muur om zo de achterkant van het huis te bereiken.
Ze forceren een raam om binnen te geraken en de voordeur te openen. Ze doorzoeken de kamers en stelen geld en juwelen. De twee mannen gaan er vandoor via dezelfde weg en vluchten in de richting van het centrum van La Louvière.

De eerste dader heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij is vermoedelijk tussen 20 en 30 jaar oud. Hij is slank en ongeveer 1m75 groot. Hij heeft een lang gezicht, donker krullend haar en een stoppelbaard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe vest met een kap, een afgewassen jeansbroek en donkere baskets met witte zolen.

De tweede dader heeft ook een Noord-Afrikaans uiterlijk en is vermoedelijk tussen 20 en 30 jaar oud. Hij is sportief gebouwd en ongeveer 1m75 groot. Hij heeft donker haar, kort aan de zijkanten en is ongeschoren. Hij droeg een blauwe sportbroek met 2 witte strepen op de zijkanten, een zwarte kaptrui met op de rug het getal 78 en zwarte baskets.

Verspreid op 13/06/2017 op verzoek van Het Parket van Henengouwen, afdeling Bergen.

Getuigenissen

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.