Diefstal met geweld in Mechelen

170319 ME STATION icoon
Datum:
19.03.2017
Plaats:
Mechelen

Politie en gerecht willen de 3 mannen kennen die dit voorjaar enkele jongeren hebben overvallen in de buurt van het station van Mechelen. De feiten gebeurden op 19 maart 2017, een zondagavond rond 20 over 9. De overvallers zijn 2 mannen van Afrikaanse oorsprong en 1 met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze spraken Nederlands.

De slachtoffers, jongens uit Leest en Puurs, waren die avond iets gaan eten in een restaurant tegenover het station. Van daar gingen ze op weg naar hun wagen die geparkeerd stond in de stationsstraat. Ter hoogte van het mediabedrijf Sanoma werd één van de jongens plots langs achter vastgegrepen en in een houdgreep gehouden door een onbekende man met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Een tweede onbekende gaf hem een vuistslag in het gezicht en verscheidene trappen op zijn knie zodat hij op de grond viel. De jongen werd verplicht zijn smartphone af te geven. Een derde man hield ondertussen de vrienden van het slachtoffer op een afstand. Daarna fouilleerde deze man de jongen en pakte ook nog 60 euro uit zijn portefeuille.

De 3 overvallers gingen er vandoor in de richting van het station.

Aan de ingang van het station werd die avond een Afrikaanse man gefilmd die beantwoord aan de beschrijving van één van de daders. Het is mogelijk de man die de vrienden van het slachtoffer bedreigde en het geld uit de portefeuille nam.

Indien deze man niets met de feiten te maken heeft, vragen de onderzoekers dat hij onmiddellijk contact opneemt met de politie zodat zij deze piste kunnen afsluiten.

Het is een Afrikaanse man van rond de 20 jaar oud. Hij is struis gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Hij was volledig in het zwart gekleed met een jas met een kap.

Van de andere 2 mannen zijn geen beelden maar een goede beschrijving.

De tweede Afrikaanse man is iets jonger en kleiner, ongeveer 1m65 lang. Hij droeg een grijze trainingsbroek van het merk NIKE.
De derde dader heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij heeft donker haar achteruit gekamd. Hij is ongeveer 18 jaar oud en zo 'n 1m65 lang. Hij droeg een vest, type Armani, en een donkere broek.

Kent u deze mannen, gelieve dan contact op te nemen met de politie. Ook als u andere nuttige informatie heeft met betrekking tot de feiten, willen de speurders dat graag weten.

Verspreid op 12/07/2017 op verzoek van het parket van Antwerpen afdeling Mechelen.

Getuigenissen

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.