LGBT Meldpunt

Click here for the english version of this page - LGBT Reporting point

Iets gebeurd? Klik hier en vertel het ons

We hebben gemerkt dat de link op sommige computers niet werkt. Indien dat het geval is, gelieve dan je boodschap per mail te sturen naar zpz.polbru.lgbti@police.belgium.eu

  • Je werd slachtoffer van een misdrijf met homo-, lesbo- of transfoob motief, of je was getuige van een dergelijk misdrijf, en wil graag verdere informatie, bijvoorbeeld over de mogelijkheden om hiervan aangifte te doen?

  • Je werd slachtoffer van een misdrijf met homo-, lesbo- of transfoob motief, en je wenst hiervan aangifte te doen, maar je wil dat graag doen onder begeleiding van een slachtofferbejegenaar?

  • Je was getuige van een misdrijf met homo-, lesbo- of transfoob motief, en je wenst hiervan aangifte te doen maar je wil dat graag doen onder begeleiding van een slachtofferbejegenaar?

Van op deze pagina kan je contact nemen met het meldpunt homo, lesbo- en transfobie van politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene.

Je krijgt een antwoord binnen de 24 uur na ontvangst van de mail.

Opgelet! Je bericht wordt enkel tijdens werkdagen bekeken. Voor dringende gevallen, bel 101 voor politie of 112 voor brandweer of ziekenwagen. Je kan ook de applicatie 112 gebruiken op je smartphone.

 

Je kan LGBTQI+-fobe incidenten ook anoniem melden via het Rainbow House (Kolenmarktstraat 42, tel. 02 503 59 90).

Brussel Preventie & Veiligheid (via haar Observatorium – BOPV) en de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (equal.brussels) zetten samen met het RainbowHouse Brussels hun schouders onder een ongezien project rond de gegevensverzameling over geweld en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit (SOGI).

Het BOPV en equal.brussels willen de omvang van het fenomeen in kaart brengen, door het verzamelen van kwantitatieve gegevens. Ultieme doel: beleidsaanbevelingen formuleren voor de bevoegde overheid.

www.rainbowhouse.be/nl/article/een-heel-nieuw-hulpmiddel-om-de-lgbtqifobe-incidenten-te-rapporteren/