Drugdealers opgepakt in de Brunfautwijk te Sint-Jans-Molenbeek

Tengevolge van meerdere klachten voor overlast door hangjongeren eventueel gelinkt aan drugverkoop werd er voor de wijk Brunfaut te Sint-Jans-Molenbeek een concreet actieplan opgestart.

Daarbij waren verschillende operationele diensten werden betrokken zoals de proximiteitspolitie van St-Jans-Molenbeek, de anti-banditismebrigade, de hondenbrigade, interventiedienst...

Buiten het verhogen van de politieaanwezigheid in de betrokken wijk werd er ook systematisch overgegaan tot de controle van de hangjongeren.

Tussen 19/01/2O19 en 13/02/2019 werden volgende resultaten geboekt :

 1. 19/01/2019

  1 dealer werd op heterdaad betrapt in de straat toen hij een zak met drugs verstopte onder een auto. In de zak trof de politie 34 zakjes aan met hasjiesj = 35.7 gram
  De dealer werd na verhoor vrijgelaten.
   

 2. 20/01/2019

  1 dealer wordt aangetroffen in de buurt van een voertuig waaronder een plastieken zak ligt waarin de politie 21 zakjes hasjiesj aantreft = 22.81 gram
  De dealer wordt na verhoor vrijgelaten.
   

 3. 04/02/2019

  Een voertuig wordt in de F.Brunfautstraat gecontroleerd met 3 personen aan boord. Deze personen zijn gekend voor drugfeiten. In het voertuig vindt onze drughond 6 zakjes hasjiesj = 8.64 gram aan. 1 dealer heeft één zakje op zich.= 1.12 gram.

  Tijdens de huiszoeking wordt bij één van de verdachten een precisieweegschaal gevonden, kleine plastieken zakjes en resten van hasjiesj.

  De 3 verdachten worden ter beschikking gesteld van het parket en na verhoor vrijgelaten.
   

 4. 12/02/2019

  In de Ransfortstraat treft een patrouille opnieuw een verdachte aan, gekend voor drugfeiten. Bij het zien van de patrouille zet hij het op een lopen maar wordt door de politie overmeesterd. Tijdens zijn fouille valt er een zak van onder zijn vest met daarin 50 zakjes hasjiesh = 68 gram.

  Tijdens de huiszoeking in de woning van een neef worden niet minder dan  200 zakjes aangetroffen door onze drughond= 272 gram.

  De verdachte wordt ter beschikking gesteld van het parket maar na verhoor vrijgelaten.