Vijf gerechtelijke aanhoudingen na incidenten tijdens Nieuwjaarsnacht te Sint-Jans-Molenbeek

In het kader van de incidenten op Oudejaarsnacht te Sint-Jans-Molenbeek, waarbij in de omgeving van de Zwarte Vijvers zware gewelddaden zijn gebeurd tegen politiemensen, beschadigingen werden aangebracht en verschillende handelszaken werden leeggeroofd zijn politiemensen van de politiezone Brussel-West op 26/02/2019 gelijktijdig overgedaan tot de uitvoering van 5 huiszoekingsmandaten

Vijf verdachten werden gearresteerd en verhoord. Twee minderjarigen werden na verhoor vrijgelaten en de 3 andere verdachten werden op 27/02/2019 ter beschikking gesteld, waarvan twee meerderjarigen. De onderzoeksrechter besliste één van hen aan te houden en in verdenking te stellen voor feiten van beschadiging van onroerende goederen, diefstal met braak en beschadiging van roerende goederen met de verzwarende omstandigheid dat de feiten in bende werden gepleegd. Deze man zal maandag voor de raadkamer verschijnen. De andere verdachte, ook een man, werd na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Hij blijft verdachte in het dossier, maar werd niet in verdenking gesteld, noch aangehouden.

De derde verdachte, een minderjarige, werd voor de jeugdrechter geleid voor betrokkenheid bij dezelfde feiten. Het parket vroeg de plaatsing in een gesloten instelling, de jeugdrechter is hier niet op ingegaan.