Hoe herken je ons politiepersoneel?

De politiezone krijgt regelmatig klachten over personen met slechte bedoelingen die zich uitgeven voor politiemensen en zich zo toegang trachten te verschaffen tot de woning van nietsvermoedende burgers en vooral senioren.

Op de website van de federale politie vind je herkenningspunten waaraan je onze politiemensen kan herkennen.

  • Politiemensen dragen meestal uniformkleding waarop het politielogo steeds zeer duidelijk aanwezig is. Wanneer zij in burger zijn, kan je hen herkennen aan de feloranje interventiearmband (zie afbeelding) waarop ook weer het logo afgebeeld staat.
  • Politiemensen dragen ook steeds een legitimatiekaart (zie afbeelding) bij zich, vraag gerust om deze kaart te mogen zien alvorens je de persoon binnenlaat.

Bent je toch niet overtuigd of je te maken hebt met een echte politieambtenaar? Bel dan zeker naar 02 412 12 12, het centrale infonummer van de politiezone, met de identiteit van de persoon die zich bij u aanbiedt. Bel in geen geval naar de telefoonnummers die de persoon je doorgeeft, het gaat misschien om medeplichtigen die je om de tuin leiden!

Nog even dit… Jaarlijks doen landelijke politieverenigingen geldomhalingen ten voordele van wezen en weduwen van politieambtenaren. Weet dat:

  • de deze organisaties niet verbonden zijn aan de lokale politie Brussel-West,
  • je volledig vrij bent om bij te dragen,
  • en je bijdrage volledig los staat van onze dienstverlening, politiehulp is gratis!
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 02 412 12 12.