4 tips voor een fijne en zorgeloze vakantie

We zitten midden in de zomermaanden. Dat betekent dat velen onder ons hun koffers pakken en betere oorden opzoeken. Op vakantie gaan is leuk, maar er komt veel bij kijken. Met de vier volgende tips ben je goed op weg naar een zorgeloze vakantie.

4 tips

TIP 1: Hoe laat je je huis achter bij vertrek?

  1. Kijk alles dubbel na. Heb je alle deuren op slot gedaan? Zijn de ramen gesloten? Staan alle elektronische apparaten uit? Geef dieven geen kans om gewoon binnen te wandelen.
  2. Geef een reservehuissleutel aan je familie, vrienden of buren. Zij kunnen je huis een bewoonbare indruk geven. Denk maar aan de lichting van je brievenbus, het af en toe omhoog doen van je rolluiken en het aansteken van je lichten. Neem zelf ook een reservesleutel mee op vakantie.
  3. Vraag aan je buren om ook een oogje in het zeil te houden. Zien ze iets verdachts? Dan kunnen ze naar de politie bellen via 101.

Tip 2: Veilige reis!

Vertrek je met de auto op reis? Of reis je met de trein of met het vliegtuig? Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent. Het vertrek zorgt meestal voor veel stress en kopzorgen, wat een negatief effect kan hebben als je ook moe bent. Ga dus op tijd slapen. Voel je je toch slaperig tijdens je reis en is er geen andere bestuurder om te wisselen? Doe dan een powernap en word weer een veilige bestuurder in 15 minuten.

Tip 3: Op vakantie met de auto

Wanneer je op vakantie vertrekt, is het laatste wat je wil een boete krijgen.

Denk er dan aan dat:

  1. de wetgeving rond gsm-gebruik nog verstrengd is sinds maart. Je gsm gebruiken achter het stuur zal je voortaan 174 euro kosten.
  2. iedereen een gordel draagt.
  3. kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter in een geschikt kinderzitje in de auto moeten zitten.
  4. je in je auto altijd in het bezit moet zijn van een rijbewijs, identiteitskaart, kentekenbewijs en autoverzekering.

Als je met de auto rijdt, kijk je ook best voor je vertrekt je oliepeil, koelvloeistof en bandenspanning na. Neem eveneens een reservesleutel van je auto mee en sla het nummer van pechverhelping op.

Veilige auto = veilige reis.

Tip 4: Huisdieren

We krijgen geregeld meldingen van huisdieren die werden achtergelaten door mensen die op reis vertrekken. Neem je je huisdier niet mee op reis? Breng het dan naar familie of vrienden die goed voor je huisdier kunnen en willen zorgen, of breng het naar een dierenopvang. Daar krijgt je huisdier de beste zorg. Laat je huisdier niet in de steek. Het rekent op jou.