De verkeersweek

Van 8 oktober tot 26 oktober organiseert de politiezone Brasschaat voor de tweede keer een ‘Verkeersweek’

voor leerlingen van het secundair onderwijs. De Verkeersweken zijn een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) waarbij de politiezone Brasschaat de schakel is tussen VSV en de scholen; informatieverstrekking, organisatie en vragen van VSV aan de scholen.  Van de scholen verwachten we enkel het engagement om tijdig de nodige informatie door te geven opdat we op een vlotte manier de organisatie invulling kunnen geven.

Gezien verkeersveiligheid een belangrijk item is binnen Brasschaat, zorgt de politiezone Brasschaat ook voor de financiële ondersteuning van deze Verkeersweken.

De verkeersweken bestaan uit ervaringsgerichte workshops rond belangrijke verkeersthema’s, aangepast aan de leeftijd en leefwereld van de jongeren. De leerlingen doorlopen 3 workshops in een doorschuifsysteem, gaande van actieve doe-workshops tot interactieve quizjes.

Sinds begin 2017 biedt de VSV alle gemeenten, politiezones en scholengroepen in Vlaanderen de mogelijkheid om per graad een Verkeersweek te bestellen. 

Vorig schooljaar bereikten we hiermee een deel van de Brasschaatse secundaire scholen. Dit schooljaar schreven ze allemaal in !