Extra controles tijdens Internationale Dag voor Mensen met een Beperking

In 1992 riepen de Verenigde Naties 3 december uit tot Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Op deze dag worden we herinnerd aan het feit dat er voor iedereen plaats is in deze wereld. Daarom hebben de teams verkeer, wijkwerking en interventie van de politiezones Schoten, Brasschaat en Noord extra controles uitgevoerd op mindervalidenparkeerplaatsen en het misbruik van mindervalidenparkeerkaarten.

gehandicaptenparkeerplaats

Doorheen de dag reageerden alle teams op meldingen van misbruik en gingen ze op pad om de mindervalidenparkeerplaatsen in hun gemeente(s) te controleren. Wie onterecht parkeert op zo’n parking, maakt het moeilijk voor een persoon met een beperking. Deze parkeerplaatsen zijn breder dan een reguliere parkeerplaats zodat in- en uitstappen wordt vergemakkelijkt. Bovendien liggen deze plaatsen vaak dichter bij het centrum of de bestemming.

  • In Schoten controleerden de inspecteurs 159 mindervalidenparkeerplaatsen. Zij stelden 4 inbreuken vast.
  • Lokale politie Brasschaat nam 31 mindervalidenparkeerplaatsen onder de loep op verschillende locaties in het centrum en stelde 1 inbreuk vast.
  • Lokale politie Noord controleerde 85 mindervalidenplaatsen en noteerde 5 inbreuken.

Het onterecht parkeren op een mindervalidenparkeerplaats is een aandachtspunt voor alle zones doorheen het ganse jaar. In de politiezones Brasschaat, Schoten en Noord wordt deze inbreuk bestraft met een gemeentelijke administratieve sanctie van 116 euro.

Wees niet asociaal en parkeer je wagen waar het mag!