Lokale politie Brasschaat lanceert een veiligheidsbevraging.

Vanaf midden september kan je als bewoner van Brasschaat de ‘Veiligheidsmonitor’ in je brievenbus ontvangen.

infographic 1

De Veiligheidsmonitor is een nationale enquête die op regelmatige basis bij de bevolking gevoerd wordt over verschillende veiligheidsthema's. Via dit kanaal word je als burger bevraagd over je onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, of je het slachtoffer werd van een misdrijf en hoe je het contact met de politie ervaart.

In totaal ontvangen 400.000 willekeurig gekozen personen in België de vragenlijst. Het is een initiatief van de politie, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken en de lokale besturen.

De verzamelde gegevens bevatten waardevolle informatie over de uitwerking van het veiligheidsbeleid voor de gemeente Brasschaat en haar lokale politie. Jouw medewerking is dus van groot belang en we roepen inwoners die een vragenlijst ontvangen op, om de nodige tijd te nemen om de vragen van de enquête te beantwoorden.

De geselecteerde personen ontvangen de vragenlijst per post. Deelnemen is eenvoudig: dat kan online of door de vragenlijst in te vullen en gratis terug te sturen. Je antwoorden worden volledig anoniem verwerkt. Meer informatie over de enquête vind je in de begeleidende brief. Heb je toch nog vragen, dan kan je steeds terecht bij de lokale politie Brasschaat (pz.brasschaat@police.belgium.eu).

De resultaten van deze veiligheidsbevraging worden verwacht in het eerste semester van volgend jaar.

We danken je alvast voor je deelname!