Meldpunt voor drugsplantages, drugslabo’s en dumping drugsafval in provincie Antwerpen

Om de strijd tegen illegale drugsproductie op te voeren lanceerden het Openbaar Ministerie, de politie en gouverneur Cathy Berx op 15 december 2021 een anoniem meldpunt.

druglabo

Illegale drugsproductie kan erg gevaarlijke situaties en overlast veroorzaken. Dat stellen we helaas ook in de provincie Antwerpen steeds vaker vast. Zo kan er bijvoorbeeld brand ontstaan in een woonwijk door een cannabisplantage, een explosie in een drugslab. Wandelaars of spelende kinderen  kunnen tijdens een boswandeling stoten op chemisch afval. De gevolgen kunnen ernstig zijn, zowel voor toevallige voorbijgangers, hulpverleners als voor de directe omgeving en het milieu. 

Op de website www.drugsplantageontdekt.be vinden bezoekers alle informatie over verdachte elementen rond cannabisplantages, labo's en het dumpen en lozen van chemisch afval. Wie deze verdachte elementen of situaties opmerkt kan er volledig anoniem melding van maken via een online formulier.

Alle betrokken partners hechten bovendien het grootste belang aan het voorkomen van drugsgebruik en -verslaving. Op de website staan daarom ook linken naar organisaties die werken aan preventie en drughulpverlening.