Politie Brasschaat klist verdachte tijdens een verkeersactie.

Bij een actie onderschept de politiezone Brasschaat een voertuig dat door de interventieploeg gekend was uit een eerdere melding, waarbij sprake kon zijn van drugs.

diverse drugs

In het voertuig en de woning van de verdachte worden, in samenwerking met het federaal hondenteam, verschillende types verdovende middelen gevonden.

Bij een verkeeractie op zaterdagnacht 3 april 2021, op de Bredabaan, bemerkte de interventieploeg van de politiezone Brasschaat een voertuig dat gelinkt werd aan een vermoeden van drugstrafiek. De politie achtervolgde het voertuig en bracht het tot stilstand in Onderheide.

De bestuurder, een 22 jarige man uit Antwerpen, en het voertuig werden overgebracht naar het politiecommissariaat waar het voertuig uitgevoerd gecontroleerd werd, met bijstand van het federaal hondenteam.

De drughond kon uiteindelijk 5 pakjes cocaïne (+/-20g) ontdekken, die zeer goed verstopt waren in het voertuig.

Daarop werd de woning van de verdachte doorzocht. In de kelder van de woning detecteerde de drughond, in een doos, nog eens 3 blokjes hasj, 2 pakjes methamine, 63gr crack en 83 XTC-pillen.

In opdracht van het Antwerpse Parket werd de verdachte voorgeleid en ging de politie over tot de inbeslagname van de drugs, een som geld, 3 gsm-toestellen evenals het voertuig van de verdachte.

Drugs en de overlast die daarmee gepaard gaat, is een prioriteit in het zonaal veiligheidsplan 2020-2025 van de politiezone Brasschaat. Dit betekent dat alle afdelingen binnen het politiekorps hierop actief werken. Enerzijds zetten we in op preventie via projectwerking binnen de Brasschaatse scholen. Anderzijds wordt repressief opgetreden door de organisatie van controleacties en door zeer actief te controleren op druggebruik in het verkeer.

Meer informatie over het ZVP en de andere prioriteiten vindt u op onze website: Het zonaal veiligheidsplan PZ Brasschaat 2020-2025.