PZ Brasschaat neemt deel aan de actie "weekend zonder alcohol"

Van vrijdagavond 7 juni  tot en met maandagochtend 10 juni 2019 organiseren de autosleutel naast glas

federale en de lokale politie opnieuw een “weekend zonder alcohol achter het stuur”. Het vorige “weekend zonder alcohol achter het stuur” vond midden januari plaats. Bijna 35.000 bestuurders moesten toen blazen; 1,8 procent had te veel gedronken.

Verkeersveiligheid, prioriteit in Brasschaat

Voor de lokale politie Brasschaat is verkeersveiligheid een absolute prioriteit. Heel het jaar door proberen wij mensen te motiveren om veilig verkeersgedrag te stellen. Vandaar zullen wij, net als bij de editie van  11 tot  13 januari  van dit jaar, ook deelnemen aan de actie van de Directie van de Federale Wegpolitie en de Vaste Commissie van de Lokale Politie. En dat doen we zoals steeds heel actief en slim.

Veel en slim controleren: wat is dat?

Doordat we het proces administratief vereenvoudigd  en zoveel als mogelijk geautomatiseerd hebben, slagen we erin tijdens de controles een maximum aan bestuurders te onderwerpen aan een test. Door gericht te controleren verhogen we zowel de effectieve pakkans als het gevoel dat men eender waar kan gecontroleerd worden. Concreet wil dat zeggen dat we vooral op momenten controleren waarop de kans het grootst is dat mensen gedronken hebben. En ook dat we op alle mogelijke plaatsen in onze gemeente controleren en niet alleen op vaste controlepunten. En die combinatie moet ervoor zorgen dat mensen 2 keer nadenken vooraleer ze gaan drinken en rijden!