Weekend zonder alcohol: de resultaten te Brasschaat.

van vrijdagavond 10 tot maandagochtend 13 januari liep de geïntegreerde actie met de federale politie en de lokale politie.

foto actie

Het startschot voor deze actie werd gegeven in Brasschaat in aanwezigheid van minister Peeters, gouverneur Berx, bestuurlijk directeur coördinator Gunst en waarnemend burgemeester Philip Cools.

De lokale politie van Brasschaat draagt verkeersveiligheid hoog in het vaandel en het werd dan ook opnieuw als prioriteit opgenomen in het zonaal veiligheidsplan (2020-2025). Met deze acties willen we bestuurders vooral sensibiliseren om niet te rijden als men gedronken heeft.

In Brasschaat werden in totaal:

  • 1373 personen gecontroleerd
  • 1,2% had teveel gedronken
  • 5 rijbewijzen werden ingetrokken voor de duur van 15 dagen
  • geen vaststellingen met betrekking drugs in het verkeer.

Vlucht bestuurder eindigt in de berm.

Een bestuurder probeerde vrijdagavond de controle te omzeilen en sloeg met zijn wagen op de vlucht. De lokale politie zette de achtervolging in. De bestuurder weigerde nog steeds te stoppen en dit werd hem fataal. Hij reed naar de talud  ter hoogte van de  HST en stortte met zijn wagen de afgrond in. Toen de politie tot bij de auto geraakte, bleek de bestuurder reeds verdwenen te zijn. Er werd een zoeking opgestart met ondersteuning van een speurhond maar zonder positief resultaat. Inmiddels werd de bestuurder geïdentificeerd en loopt het onderzoek verder.