BIN- BuurtInformatieNetwerk: wat en hoe?

Website specifiek voor de BIN's van Brasschaat

begin november 2022 zijn we gestart met een eigen BIN website. https://www.binbrasschaat.be

Om u de mogelijkheid te geven om preventietips en ons BIN-magazine te herbekijken, hebben wij deze website ontwikkeld.

Een overzicht van de bestaande BIN vindt u onder 'plan'. Hier kan u ook de contactgegevens van de BIN-coördinatoren vinden.

Ook hebben wij een aantal nuttige links verzameld.

Wat is een BIN en hoe kan ik lid worden?

BIN is een samenwerkingsverband tussen de inwoners van een bepaalde wijk met de lokale politie en het lokaal bestuur door middel van informatie-uitwisseling.

- ter vermindering en bestrijding van de criminaliteit,

- ter versterking van de sociale cohesie,

- om samen te streven naar een veilige en leefbare gemeente.

Via de BIN worden de aangesloten bewoners per telefoon of mail op de hoogte gehouden door de lokale politie van bijzondere activiteiten (o.a. verdachte persoon, inbrakenplaag verhoogd risico wegens criminele activiteiten enz.).

Je kan zich hierbij gratis aansluiten. Indien je je hiervoor wenst te registreren of verdere info wenst te ontvangen verzoeken wij je om onderstaande kaart in te vullen. Wij verzoeken je echter om de velden juist in te vullen, anonieme of onjuiste inschrijvingen (naam ingevuld bv met cijfers ipv letters enz) worden NIET opgenomen in het BIN!!! 

Meer info vind je hier terug

 

Wil jij ook BIN-lid worden?

Aandacht: een onduidelijke boodschap ontvangen?

U krijgt een warme oproep  van het BIN systeem maar u hoort niets of slechts een beperkte boodschap, hoe komt dit?

Wanneer het BIN bericht via voicemail wordt beluisterd, hoort men eerst enkel het laatste deel van het bericht. Dit is omdat het BIN systeem denkt dat, wanneer de telefoon op voicemail overgaat, er wordt opgenomen en het bericht dus begint af te spelen. Op dat ogenblik wordt echter je eigen melding van je voicemail afgespeeld. Wanneer de voicemail begint op te nemen, wordt het BIN bericht dus al gedeeltelijk afgespeeld.

Bij het beluisteren van het bericht via voicemail moet je na het beëindigen van het bericht even wachten waarna het BIN bericht terug wordt herhaald.

 

embleem van BIN in rood en blauw

 

 

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 650 35 00.