Parkeerplaats voor elektrische auto's.

Mag iedereen parkeren op een parkeerplaats voor elektrische auto's?

Onze gemeente beschikt over diverse parkeerplaatsen voorzien van een laadpaal die voorbehouden zijn aan elektrische auto’s

  • Welke voertuigen vallen onder elektrische voertuigen ?

Het betreft voertuigen die voor 100% elektrisch zijn en hybride voertuigen (die zowel een verbrandingsmotor (benzine of diesel) en een elektrische motor hebben).

  • Parkeerplaats

De parkeerplaatsen worden aangegeven met een blauw bord met een witte P (Parkeren toegelaten) en van een onderbord met daarop het symbool van een stekker.

blauwe pparkeren toegelaten

onderbord e.voertuigonderbord voorbehouden voor elektrische voertuigen

spec el voertuigspecifieke aanduiding categorie voertuigen

Elektrische voertuigen die parkeren op een parkeerplaats voor elektrische voertuigen, maar op zich niet opladen, begaan geen overtreding.

Opgelet
Indien er een onderbord hangt, waarop vermeld staat ‘enkel laden’ of ‘verplicht laden’, of ‘max. 3 uur’, dan dient u zich ook aan deze bijkomende regels te houden.(niet voorzien in onze gemeente)

Benzine of Diesel voertuigen mogen niet parkeren op deze plaatsen. Bij vaststelling wordt er een GAS boete uitgeschreven.

  • Blauwe zone / betalende zone

de blauwe zone / betalende zone geldt niet voor de parkeerplaats voor elektrische voertuigen, want dit wordt beschouwd als "plaatsen waar door middel van verkeerstekens een andere parkeerregeling is voorzien"(situatie te Brasschaat).

TENZIJ er een onderbord voorzien is dat aangeeft dat blauwe zone of betalend parkeren geldt  (niet voorzien in onze gemeente)

 

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 650 35 00.