BeSafe@home

BeSafe@home! In de week van 18 oktober wordt er extra aandacht besteed aan diefstalpreventie in het hele land.

BeSafe@home

BeSafe@home is een initiatief van de Algemene Directie Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken. De campagne, die de actie '1dagniet' vervangt, zal zich niet enkel toespitsen op inbraakpreventie. Ze richt zich op verschillende fenomenen van eigendomscriminaliteit waarmee burgers worden geconfronteerd: inbraak, diefstal met list, gauwdiefstal, fietsdiefstal, diefstal uit auto's, cybercriminaliteit, diefstal van gegevens op smartphones. 

  • Tijdens de preventieweek van 18 t.e.m. 24 oktober zullen we verschillende tips tegen eigendomscriminaliteit delen op onze social media.
  • Op 23/10 zullen wij en de dienst Integrale Veiligheid van de gemeente Schoten aanwezig zijn tijdens de zaterdagmarkt tussen 10u en 12u. Je kan dan bij hen terecht voor alle vragen rond diefstal en je kan meteen je fiets laten graveren!

Het is ook opnieuw mogelijk om een afspraak te maken met een diefstalpreventieadviseur! De gemeente Schoten en de politie bieden een doorgedreven diefstalpreventief advies aan. Dit advies is objectief, gratis, vrijblijvend - dus zonder verplichting om de gegeven raadgevingen ook effectief toe te passen - en aangepast aan jouw situatie. Het diefstalpreventief advies wordt verleend door enkele gemotiveerde vrijwilligers. Zij vertellen graag waar de sterke en vooral de zwakke punten van de woning zich bevinden en ze stellen oplossingen voor.

Vraag een gratis diefstalpreventief advies aan.