10.000 voertuigen gecontroleerd tijdens flitsmarathon

Mobiele bemande camera's en vaste onbemande camera's controleerden tijdens de nationale flitsmarathon op 8 oktober bijna 10.000 voertuigen in onze zone. Er werden 308 pv's opgesteld en 4 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. 

Dashboard flitsauto met politiebootje en zicht op flitstoestel

Op 8 oktober stelden politiezones in het hele land opnieuw hun flitsmateriaal op voor een flitsmarathon. Ook in de PZ ZARA stak de dienst Verkeer de handen uit de mouwen.

Tijdens deze 24 uur durende actie flitsten we met een mobiele bemande camera op maar liefst 13 verschillende locaties in Ranst en Zandhoven. Uiteraard deden ook de vaste onbemande camera's op het grondgebied hun werk. Het resultaat? 9.970 voertuigen werden gecontroleerd. Daarbij werden 308 pv's opgemaakt en 4 bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Dat betekent dus dat 97 % van de gecontroleerde bestuurders zich netjes aan de opgelegde snelheid hield. Bedankt 'control cruisers'! Blijf vooral het goede voorbeeld geven en denk eraan: niet alle snelheidscontroles die we doen worden vooraf aangekondigd...