BIN-Nieuws

Iets verdacht gezien of gehoord? Bel onmiddellijk 101.

20.02.2020 | 17:42 uur | BIN Zoersel-Noord | Verdacht voertuig

Oproeper zag in Dorp een witte camionette Ford met Nederlands kenteken voor het parochiecentrum staan Ernaast stond een camera op een statief. In het voertuig zaten 2 mannen, één van hen, een struis gebouwde met fluohesje stapte uit en ging richting kerk.

Controle positief: beide personen werden aangetroffen en gecontroleerd. Ze waren opmetingen aan het doen voor het Agentschap Wegen en Verkeer.

20.02.2020 | 12:31 uur | BIN Drijhoek Zoersel | Verdacht voertuig

Melder zag in een zijstraat, zandpad, van de Eikenlaan een witte BMW met zwarte motorkap en Roemeens kenteken. Gezien dit voertuig verdoken stond vertrouwde oproeper de situatie niet.

Controle positief: het betrof een poetsvrouw die in de buurt werkte. Haar verhaal klopte dus niets verdachts.

17-18.02.2020 | 18:00 - 08:00 uur | BIN Cambeenbos, BIN  de Merel, BIN De Witte Hoeve, BIN Hoge Heide, BIN Rommersheide Brecht | diefstal met braak uit woning

In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 februari werd in de wijk Braambeslaan - Sparrenlaan - Lijsterbeslaan 5 keer ingebroken in een tuinhuis of een vrijstaande garage. Er was eveneens 1 poging inbraak. Het nadeel betrof meestal werkmateriaal en fietsen. Gezien het oorspronkelijk leek op een heterdaad, een persoon had bij thuis komst 's middags gezien dat de deur van het tuinhuis nog dicht was en kort erna open stond, werd het BIN-netwerk opgestart met de vraag uit te kijken naar verdachte personen en voertuigen.  

Tot op heden leverde dit geen relevante informatie op.

Tijdens het buurtonderzoek kwamen er steeds meer feiten aan het licht en werd duidelijk dat de feiten de nacht ervoor hadden plaatsgevonden.  

15.02.2020 | 20:21 uur | BIN Zonnebos Schilde, BIN Zandbergen Brecht | diefstal met braak uit woning

Een bewoners uit Morgenrood die niet thuis was kreeg inbraakalarm op de smartphone. Hierop belde deze naar de buren om te vragen naar haar woning te gaan kijken. Als de buurman die eveneens niet thuis was bij de woning kwam stelde hij vast dat in zijn woning eveneens ingebroken was. De eerste woning werd via een ladder langs een achterraam op de eerste verdieping betreden. Enkele kamers werden bezocht en de woning werd via dezelfde weg verlaten. De tweede woning werd eveneens via de bovenverdieping betreden langs een raam aan de achterzijde van de woning. Hier kon de verdachte via een muurtje aan de zijkant van de woning een balkon bereiken. Enkele kamers op de bovenverdieping werden bezocht. De woning werd via dezelfde weg verlaten. Gezien de feiten zich zeer kort ervoor afspeelden werden BIN Zonnebos en BIN Zandbergen opgestart. De ploegen ter plaatse werden aangesproken door andere buur uit de buurt waar ook ingebroken werd. Op deze plaats hadden verdachten een fietsenrek tegen de voorgevel geplaatst om een raam op de eerste verdieping te bereiken en de woning te betreden.

Controle negatief: meerdere politieploegen en een hondengeleider deden nazicht in de ruime omgeving maar de verdachten konden niet meer aangetroffen worden.

11.02.2020 | 13:57 uur | BIN Rommersheide Brecht | verdachte toestand

Oproeper zag een voertuig met nederlandse nummerplaat VD519P in de Haydnlaan rond rijden. Iets later stond de bestuurder van dit voertuig achter zijn woning naar oud ijzer te zoeken, zonder toestemming te vragen. Als oproeper buiten kwam vertrok de Nederlander richting Hoge Mereyt.

Controle negatief: het voertuig kon door de patrouilleploeg niet meer aangetroffen worden. Indien iemand dit voertuig opmerkt, gelieve 101 te verwittigen.

11.02.2020 | 10:49 | BIN Rommersheide Brecht | verdacht persoon

Oproeper zag dat drie manspersonen met muts en rugzak wandelden door de Haydnlaan in de richting van de Brahmslaan. Ze hadden bijzonder veel oog voor de woningen.

Controle negatief: de drie mannen konden in de ruime omgeving niet meer aangetroffen worden.

08.02.2020 | 21:58 | BIN De Merel Brecht | Afpersing

Op 08.02.2020 omstreeks 22:00 uur zag de patrouilleploeg een man in zijn ondergoed staan ter hoogte van de bushalte op de Schotensteenweg nabij de Van Bavellaan. Een tiental meter verderop wandelden drie jongemannen met kleding in hun handen. De drie jongemannen waren donker gekleed. Gezien de situatie besliste de patrouilleploeg om tot controle over te gaan. Tijdens het keren van hun voertuig zetten de mannen het op een lopen. Twee van de drie konden bijna direct gestopt worden, de derde vluchtte een bos in richting Schippersdreef.

BIN De Merel werd opgestart. Controle positief: na een uitgebreide zoekactie kon de derde verdachte aangetroffen worden. Alle drie worden overgebracht naar het hoofdcommissariaat voor verder onderzoek. 

06.02.2020 | 16:09 | BIN Schilde-centrum | diefstal uit voertuig

Op de parking van het Carrefour-filiaal gelegen langs de Turnhoutsebaan, stelde meldster vast dat onbekenden haar handtas uit haar niet slotvast voertuig hebben ontvreemd. De diefstal vond plaats tijdens het terugbrengen van de lege winkelkar nadat ze de aangekochte boodschappen in het voertuig had geplaatst.

Als mogelijke dader(s) beschrijft meldster een man die in de nabijheid twee andere mannen aansprak en de weg vroeg naar het 'treinstation' van Schilde in de Franse taal (de Franse taal onvoldoende machtig). De man beschreef zij als volgt: leeftijd tussen 28 à 34 jaar, licht getaande huidskleur (vermoedelijk van Algerijnse of Marokkaanse origine) , kort zwart haar, stoppelbaard, +/- 1m75 groot, drager van een bruine lederen jas en een donkere zwarte broek. 

04.02.2020 | 20:21 | BIN Steynhoeve | verdachte gedragingen

In de Kouwenbergdreef belde een onbekende man aan bij een woning. Een tweede onbekende man bleef in het voertuig zitten (draaiende motor stilstaande voor de toegangspoort, merk, type, kleur en nummerplaat onbekend - middelgroot voertuig). De oproeper die de situatie verdacht vond, heeft geen toegang aan de onbekenden verleend en verwittigde onze diensten.  Op minder dan één minuut na aanbellen, verlieten de verdachten de plaats. De politiepatrouilles hebben nadien de onbekenden niet meer aangetroffen.

Beschrijving verdachten aan de hand van camerabeelden: op de camerabeelden waren twee mannen zichtbaar, elk drager van een sweater met kap. Op één van de sweaters is witte belettering zichtbaar, waarbij twee cijfers vooraan in het groot afgebeeld staan. De bestuurder (normale lichaamsbouw, +/- 1m70 à 1m80 groot, het hoofd kaalgeschoren, lichte baard- en snorgroei) was tevens drager van een sportief jasje en een lichtkleurige jeans. De passagier heeft eveneens een normale lichaamsbouw en heeft een lichte baardgroei. Er is geen vluchtrichting gekend.

update: n.a.v. van deze BIN-melding verkrijgen wij bijkomende info van de melder: het verdachte voertuig zou met grote zekerheid gesteld, een oude Mercedes type A170 (bouwjaar +/- 2004) van donkergrijze of zwarte kleur betreffen. 

laatste update: eveneens n.a.v. de gedane BIN-melding vernemen wij heden omstreeks 18u dat de zgn. verdachten in werkelijkheid pizzabezorgers waren, op zoek naar de juiste woning in de straat. De besteller van de pizza's heeft ons camerabeelden toegezonden en na verificatie blijken de personen dezelfde te zijn als op de beelden die we eerder hebben ontvangen.

02-03.02.2020 | 22:00 - 13:00 uur | BIN Zylhoven Malle | diefstal met braak uit woning

In Hagelkruis klommen verdachten over een omheining om ongezien tot bij een vrijstaande garage te komen. Hieruit werden drie slotvaste fietsen ontvreemd. De verdachten verlieten het pand vermoedelijk via de vrij toegankelijke oprit. In de Azalealaan betraden verdachten een vrij toegankelijke tuin en braken in in een eveneens vrijstaande garage. Hieruit werd een mountainbike ontvreemd.

Controle negatief: het door de politiepatrouille verrichte buurtonderzoek is negatief. Er zijn geen vermoedens nopens de dader(s).​

02.02.2020 | 16:33 uur | BIN Hensel Brecht | verdacht persoon

In de Van Pulstraat werd een verdacht koppel opgemerkt dat bij elk huis aanbelde en een enquête afnamen. Oproeper vond dit verdacht en dacht dat dit verkenners waren voor latere inbraken.

Controle positief: de man en de vrouw werden aangetroffen en gecontroleerd. Ze deden een rondvraag naar eetgewoonten. Niets verdachts.

01.02.2020 | 21:51 uur | BIN Hertebos Schilde | diefstal met braak uit woning

Op 01.02.2020 om 21:51 uur werd gepoogd om in te breken in een woning in de Dreef van Hertebos te Schilde. Via een ladder kon de dader een venster op de eerste verdieping bereiken aan de zijkant van de woning. Het raam werd geforceerd en de bewoner ontving op dat moment alarm op zijn GSM waarna hij onmiddellijk ter plaatse ging. De woning werd niet betreden. BIN Hertebos werd opgestart.

Controle negatief: de patrouilleploegen konden geen verdachte personen opmerken in de ruime buurt.

 

 

Bijlage
Wat is verdacht? (463.14 KB)
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 210 40 00.