Gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming of AVG (Engels: General Data Protection Regulation of GDPR) is de nieuwe Europese privacywet die het beheer en de beveiliging van persoonlijke gegevens van alle Europese burgers regelt. De wet trad op 25 mei 2018 in werking en vervangt de Belgische privacywet. De wet is ook van toepassing op onze zone.

Data Protection Officer (DPO)

Onze zone beschikt over een Data Protection Officer oftewel Functionaris voor gegevensbescherming. De DPO adviseert en informeert onze zone en controleert of we deze regelgeving wel naleven. De Functionaris is het aanspreekpunt als je vragen hebt over je eigen privacy en over de bescherming van je eigen persoonsgegevens. Je kan de DPO contacteren via pz.voorkempen.dpo@police.belgium.eu.

Algemene vragen over GDPR - AVG

Meer informatie over de verwerking van je persoonsgegevens door bedrijven en openbare instellingen en over de context van deze nieuwe regelgeving, vind je bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), de vroegere Privacycommissie. Die heeft nu niet enkel een adviesbevoegdheid, maar is ook toezichthouder met alle bevoegdheden op het vlak van onderzoek en vervolging.

Rechten

Je hebt steeds het recht om (binnen de grenzen van de regelgeving) kennis te nemen van de persoonsgegevens die onze zone van jou verwerkt en het gebruik dat wij van deze gegevens maken. Bovendien kan je steeds vragen om deze gegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of de verwerking van je persoonsgegevens te beperken. Deze rechten kan je kosteloos uitoefenen via een eenvoudige e-mail met concrete aanduiding van welk recht je wenst uit te oefenen naar de DPO op het adres hierboven vermeld.

Telefoongesprekken

Onze politiezone wil een kwaliteitsvolle en efficiënte dienstverlening bieden en de veiligheid van haar medewerkers en de goederen van de politiezone beschermen. Een van de maatregelen die we hiervoor nemen is het registreren van telefoongesprekken. Vanaf 15 januari 2021 worden alle inkomende telefoongesprekken opgenomen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 210 40 00.