Hoe kan ik vakantietoezicht aanvragen?

Een vakantie gepland? Dan heb je de buren misschien wel gevraagd om de planten water te komen geven of je kat Minoes te voorzien van eten. Maar heb je er ook aan gedacht je woning goed te beveiligen tegen ongewenste bezoekers?

Je kunt heel wat maatregelen nemen om inbrekers af te schrikken. Zo kun je je woning bijvoorbeeld een bewoonde indruk geven door een tijdschakelaar op een lamp te plaatsen. Ook kun je je buren vragen om – naast de planten water te geven – de brievenbus leeg te maken, de rolluiken op en neer te laten gaan of het gras te maaien. Meer preventiemaatregelen weten? Je vindt ze hier.

Wij houden bovendien met plezier een oogje in het zeil, zowel overdag als ‘s nachts. Via police-on-web kun je (gratis) vakantietoezicht aanvragen. Of kom gewoon langs één van onze politieposten en vul onderstaand aanvraagformulier in. Opgelet: bezorg het ingevulde formulier minstens 7 dagen voor vertrek zodat wij het vakantietoezicht kunnen inplannen.

Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie een van de contactpersonen die je hebt opgegeven. Wordt er niets vreemds vastgesteld, dan laat de controlerende inspecteur een groen kaartje achter met datum en uur van de controle. Op die manier weet je hoe vaak en wanneer de politie effectief is langs geweest.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 210 40 00.