Corona - Hou het veilig, beperk je sociale contacten en bewaar afstand.

‘Het huis staat in brand’, zo zegt professor Erika Vlieghe. En ze heeft gelijk want ook in Nijlen laaien de vlammen op: steeds meer Nijlenaars raken de jongste weken en dagen besmet met Corona. Met ongeveer 70 besmettingen per 100 000 inwoners zitten we niet waar we moeten zijn.

De besmettingen gebeuren vooral in de privésfeer, door mensen die te vaak te dicht samenkomen. We mogen meer mensen zien van de regering, maar wat mag is niet altijd hetzelfde als wat een goed idee is.

Het is beter om het veilig te houden, voor jezelf en voor anderen en vandaar deze oproep: als je met mensen buiten je gezin afspreekt, hou dan zoveel mogelijk afstand en ontmoet mekaar buiten als dat kan. Beter nog is je aantal contacten zoveel mogelijk te beperken.

Het is ofwel dat, ofwel gaan we binnenkort mekaar terug enkel op een scherm kunnen zien, ook met familie of vrienden en zeker ook in rust- en verzorgingstehuizen.

Nog drie belangrijke zaken:

-      Openbaar domein moet je steeds een mondmasker bij je hebben en het dragen van een mondmasker is onder andere verplicht aan schoolomgevingen (net zoals in winkels en op het openbaar vervoer)

-      Sportclubs: vermijd zoveel mogelijk het gebruik van gezamenlijke douches en kleedkamers

-      Evenementen: hou je aan de regels, er zal controle uitgevoerd worden

bron: gemeente Nijlen