Corona maatregelen: Technische keuringen voertuigen

Sluiting van autokeuringscentra mbt Covid-19.
Na overleg met GOCA Vlaanderen (overkoepelende organisatie voor keuringscentra) heeft de overheid bereikt dat de keuringsstations op woensdag 25 maart terug opengaan, voor SPECIFIEKE voertuigen.

Dit zal enkel zijn voor de bedrijfs- en transportvoertuigen, bussen, prioritaire voertuigen en technische herkeuringen. Voor de andere categorieën (waarvan het keuringsattest verstreek na 13 maart 2020) zal de termijn verlengd worden met 4 maanden, na het opheffen van de crisismaatregelen.

Om te voorkomen dat mensen problemen krijgen met ongekeurde voertuigen, worden tijdelijke maatregelen ingevoerd:

  • Voor iedereen die na 13 maart naar de keuring moest gaan, wordt het attest van technische keuring verlengd met 4 maanden. Dit geldt zowel voor de eerste keuringen als de periodieke keuringen.

  • Voor de herkeuringen volstaat het om de kleine herstellingen te laten attesteren door een erkende garagist. Dit is voor het afstellen van lichten en uitlaatgassen, de vervanging van de voorruit, ruitenwissers, spiegels, lichten en remblokken, het herstellen van het koetswerk en het plaatsen van het brandblusapparaat, gevarendriehoek, verbandkistje en fluorescerend vestje. Voor de zwaardere redenen van afkeuringen blijft ook nu de regel om voor herkeuring te gaan bij het keuringsstation.

De maatregelen zien er als volgt uit

Voor specifieke voertuigen gaan de keuringsstations terug open (ook keuringsstraten bij transportfirma’s gaan terug operationeel) vanaf woensdag 25/03/2020.

Deze specifieke voertuigen zijn: