Daders gewapende overval fuif Berlaar gevat

Een fuif in Berlaar is zaterdagavond geëindigd met een gewapende overval.Twee gemaskerde en gewapende mannen zijn er met de inhoud van de kassa vandoor gegaan. Bij de overval raakte één persoon lichtgewond. De daders zijn opgepakt.

De twee gingen rond kwart voor drie 's nachts zaal Forum in de Dorpsstraat in Berlaar binnen, gewapend met een mes. Daar liep op dat moment een danceparty  op haar laatste benen. De twee eisten de inhoud van de kassa. Bij tussenkomst om de daders tegen te houden, kreeg een persoon een snee door het mes. Het slachtoffer werd lichtgewond.

De twee gingen daarna op de loop en konden tot zondagochtend uit de handen van de politie blijven. Inmiddels werden zij opgepakt. Er werd snel een link gelegd tussen de feiten en een verdacht voertuig en de omliggende politiezones werden verwittigd. Het voertuig werd rond zes uur zondagochtend staande gehouden met daarin vijf personen. Twee minderjarigen: een 16-jarige uit Kasterlee en een 17-jarige uit Herentals. Zij werden voor de jeugdrechter geleid en werden geplaatst in de gesloten instelling van Everberg. De overige drie mannen, allen meerderjarig, zijn eveneens betrokken bij de feiten. Zij werden voor de onderzoeksrechter in Mechelen geleid.

Bij de overval werd zo'n 3.500 euro buitgemaakt.