Rondtrekkende dadergroepering in Nijlen gevat

10 OKTOBER 2019 - De politiezone Berlaar-Nijlen kon afgelopen weekend 2 mannen van 35 jaar uit Roemenië onderscheppen die reeds bekend waren bij het gerecht voor verschillende diefstallen. Zij werden gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis. Vrijdag verschijnt het duo voor de raadkamer. 

In de vroege ochtend van zaterdag 5 oktober 2019 kruiste een voertuig met Franse nummerplaat ter hoogte van de Gemeentestraat in Nijlen aan hoge snelheid één van de interventieploegen van de politiezone Berlaar-Nijlen. Na een stevige achtervolging konden zij het voertuig onderscheppen aan de Bouwelsesteenweg in Nijlen. Tijdens deze achtervolging reed de politiepatrouille over een rugzak die vermoedelijk uit het voertuig met Franse nummerplaat werden gegooid. In deze rugzak  werden een breekijzer, een breekmes, diverse schroevendraaiers, handschoenen en een muts teruggevonden. 
 
In het voertuig werden 2 personen – 2 mannen van 35 jaar uit Roemenië – aangetroffen. Een van hen stond geseind voor een bevel tot gevangenneming voor feiten van diefstal. Ook de andere persoon was reeds gekend bij onze diensten voor gelijkaardige feiten. Beide personen werden gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis van Mechelen. De onderzoeksrechter heeft hen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Vrijdag verschijnt het duo voor de raadkamer. 
 
De donkere dagen komen er weer aan en dat brengt vaak ook een verhoging van de inbraakcijfers mee. De politiezone Berlaar-Nijlen blijft actief inzetten op het doen dalen van het aantal woninginbraken enerzijds en het verlenen van diefstalpreventieadvies anderzijds.  
 

Bijlage
persbericht in pdf (97.92 KB)