Voor 17.000 euro opgelicht via het internet: "Daders werden op heterdaad betrapt"

Onze politiediensten hebben in september twee verdachten opgepakt, die een man uit Sint-Truiden voor 17.000 euro hadden opgelicht via het internet. Ze deden zich voor als medewerkers van de bank, waardoor ze toegang kregen tot zijn bankrekening. De verdachten werden op heterdaad betrapt.

Afbeelding VRTNWS

"Het slachtoffer had zogezegd telefoon gekregen van de bank met de melding dat er op een rekening verdachte verrichtingen gebeurd waren en dat daarvoor de bankcode nodig was", zegt onze collega Evi Lennertz van de politiezone Sint-Truiden - Nieuwerkerken - Gingelom. "Er werd ook gezegd dat er een afspraak was op de bank samen met de politie om over die oplichting te praten."

Maar dat was volgens het slachtoffer te verdacht en daarom nam hij contact op met de bank. "Er bleek toen al 17.000 euro van zijn rekening verdwenen, via aankopen in een winkel", gaat Lennertz verder. "Het slachtoffer heeft ook klacht ingediend bij onze diensten en wij hebben dan contact opgenomen met de winkel en Bpost."

De pakjes waren ondertussen al verzonden: "Enkele pakjes waren al afgehaald aan een pakjesautomaat, maar er was nog een pakje onderweg naar een afhaalpunt. We hebben dan onze collega's van de lokale politie Berlaar-Nijlen gewaarschuwd om uit te kijken en zij hebben de daders op heterdaad kunnen betrappen als ze het pakje kwamen afhalen."

Er zijn twee verdachten aangehouden, in het voertuig werden ook de andere goederen aangetroffen. Die goederen worden teruggebracht naar de winkel en het slachtoffer zal zijn geld terugkrijgen.

Bron: tekst en afbeelding VRTNWS.be