Vraag je Hello Belgium Railpass aan tem 30 september

Elke Belg ouder dan twaalf kan zijn/haar gratis Hello Belgium Railpass aanvragen, goed voor twaalf gratis treinritten. Je kan de pas aanvragen tot en met 30 september en hem gebruiken vanaf 5 oktober.

In juni besliste de regering om een gratis 12-treinritten-pas ter beschikking te stellen aan alle inwoners van België om uitstapjes in eigen land te stimuleren, met het oog op herstel van de Belgische economie en het promoten van het spoor als openbaar vervoer. Die pas kreeg de naam Hello Belgium Railpass. Door een nieuwe opstoot van het aantal besmettingen werd echter besloten om die pas na de zomer te verdelen, om mensenmassa’s te vermijden op drukbezochte plaatsen.

Railpass

Railpass online aanvragen

Tot en met 30 september kan elke Belg ouder dan 12 jaar (of die 12 jaar wordt tegen eind maart 2021, kinderen jonger dan 12 jaar rijden sowieso gratis) met zijn/haar rijksregisternummer online een Hello Belgium Railpass aanvragen -  Klik Hier. De papieren railpass wordt vervolgens met de post verstuurd naar het adres vermeld in het rijksregister.

Deze pas is zes maanden geldig. Tussen maandag 5 oktober en woensdag 31 maart 2021 kunnen hiermee elke maand twee treintrajecten worden afgelegd in eigen land, ofwel één heen-en-terugreis. Reizen kan tijdens de week vanaf 9 uur, in het weekend is er geen uurbeperking. De pas staat op naam, reizigers dienen hun treinkaart in te vullen voor ze opstappen en die samen met hun identiteitskaart tonen aan de treinbegeleider.

Geen computer? Wie hulp kan gebruiken bij het invullen van het webformulier of geen online toegang heeft, kan bellen naar 02 300 15 15. Zo vallen mensen die het meest baat hebben bij de gratis pas niet uit de boot.

Denk eraan: Draag een mondmaker in de stations, op de perrons en in de treinen.