Nieuws

Trajectcontrole tussen Turnhout en Merksplas

Op 1 maart 2021 start de trajectcontrole op de gewestweg N124, tussen Turnhout en Merksplas. De Federale wegpolitie – Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) werken hiervoor samen met de Politiezone Noorderkempen en de Politiezone Regio Turnhout. Door middel van twee camera’s met nummerplaat herkenning, controleert het GVC, over een langere afstand, op de maximum toegelaten snelheid. De toegelaten snelheid is 70 km/u en 60 km/u voor vrachtwagens zwaarder dan 7.5 ton.

Europeese dag van het slachtoffer 21 februari

Op deze #dagvanhetslachtoffer, vragen we extra aandacht voor de rol van het slachtoffer. 
 

Verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België zijn verboden van woensdag 27 januari tot zondag 18 april 2021.

Dat niemand nieuwe maatregelen leuk vindt, daar zijn we het over eens. Wij zijn allemaal klaar met corona, maar helaas is corona niet klaar met ons. Dus steken we nog maar eens een tandje bij met ons allen, samen komen we erdoor. Hieronder op een rijtje wat die nieuwe maatregelen inhouden.

TRAP NIET IN DE VAL

Oplichters zijn erg vindingrijk. Ze zetten fake webshops op, sturen je berichten in naam van zoon, dochter of vriendin, of doen zich voor als een bekende organisatie om je vertrouwen te winnen. Ze gebruiken niet enkel e-mail maar ook WhatsApp, sms, Facebook, Messenger ...

STOP HET VIRUS!

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken zijn de gouden regels ondertussen genoegzaam bekend.