Winter-BOB-campagne van start

Vanavond wordt de aftrap van de jaarlijkse winter-BOB-campagne gegeven. Nog tot en met maandag 28.01.2019 zullen dan over heel Vlaanderen verhoogde alcoholcontroles plaatsvinden. De slogan van de campagne is dit jaar kort maar krachtig: ‘BOB = nul op!’

Affiche BOB-campagne

In 2017 waren er 4210 ongevallen met doden of gewonden waarbij een bestuurder onder invloed van alcohol betrokken was. Dat komt neer op 1 ongeval elke 2 uur. Dat aantal daalt gelukkig elk jaar, maar wel zeer traag. Het probleem in ons land blijft de sociale norm: nog te vaak durft de Belg niets zeggen als iemand die gedronken heeft nog wil gaan rijden. Om bij te dragen aan een mentaliteitswijziging blijven de BOB-campagnes meer dan ooit nodig.

Ga je op stap met vrienden, collega’s of familie? Plan dan vooraf hoe jullie terugkeren. Misschien heb je een toffe chauffeur als BOB? Of is er een bushalte om de hoek? Of wat denk je van een taxi? Misschien gewoon een nachtje boeken in een nabijgelegen ho(s)tel? Opties genoeg om je uitstap te plannen en met een gerust hart naar een kerstmarkt, receptie of feestje te vertrekken. Want één ding weet je zeker: iedereen geraakt veilig en wel weer thuis. Ook daar mag je trots op zijn.