11-jarig slachtoffer van woninginbraak maakt uniek stripverhaal over bewogen dag

Hét verhaal van de dag komt vandaag van de 11-jarige Noa, in de vorm van een stripverhaal nog wel. Het meisje was op 1 december van vorig jaar alleen thuis, toen twee inbrekers het huis van haar ouders binnendrongen. Het meisje verstopte zich achter een kast op haar kamer, waardoor de inbrekers haar niet hebben gezien. Noa zelf hoorde en zag de inbrekers wél aan het werk en dat heeft een diepe indruk nagelaten op het meisje.

De inbrekers werden betrapt toen de papa van Noa thuiskwam. De daders vluchtten weg met een auto en konden na een achtervolging door de politie op de Steenweg op Gierle in Turnhout worden klemgereden en opgepakt.

Noa, maar ook haar ouders, konden in de dagen na de inbraak rekenen op een professionele begeleiding van onze collega's van de dienst Slachtofferzorg. Voor Noa werd de eerste dag van december wellicht een dag die ze niet snel zal vergeten. Om deze aangrijpende gebeurtenis toch een plaats te geven en het ook te kunnen verwerken, haalde Noa haar artistieke vaardigheden boven en bracht ze het hele verhaal van een bewogen dag in beeld, met een uniek stripverhaal.

'Een heldenverhaal' is een prachtige kleurenstrip geworden met in de hoofdrollen Noa, twee boeven, haar knuffelbeer Flinchie, haar kleine broertje Timo, papa en mama én de politie. Intussen lieten Noa en haar ouders 30 exemplaren van de strip drukken. En één van die exemplaren kwam het meisje, samen met haar ouders, onlangs overhandigen aan 'de snelle Politie Regio Turnhout', zoals Noa het verwoordt op de laatste bladzijde van de strip.