Evenementen kunnen zaterdag voor extra verkeersdrukte zorgen, in en rond Turnhout

Op zaterdag 15 juni houden automobilisten in en rond Turnhout best rekening met extra verkeersdrukte als gevolg van twee evenementen die min of meer gelijktijdig plaatsvinden.

Zo vieren de leerlingen van de school 'de 3master' in Kasterlee zaterdagmiddag hun plechtige communie in de Pinksterkerk aan de Koningin Astridlaan in Turnhout. Eén van de leerlingen is Harley Davidson, de jongen uit het VIER-programma 'Don't Worry Be Happy'. De ouders van de jongen deden onlangs in de TV-show 'Gert Late Night' een oproep om tijdens de verplaatsing van en naar de kerk begeleid te worden door zoveel mogelijk motorrijders. Op dit moment zouden al zo'n 400 motorrijders hun aanwezigheid hebben bevestigd. Zij zullen omstreeks 09.45 uur in één lange stoet vanuit Kasterlee, de woonplaats van de jongen, via de Steenweg op Diest, de Steenweg op Zevendonk en de ring rond Turnhout naar de Pinksterkerk rijden. Na de misviering, omstreeks 12.30 uur, zullen de motorrijders de jongen via Vosselaar, Beerse, Gierle, Tielen en Lichtaart naar Olen begeleiden. Op drukke kruispunten zullen de politie en seingevers het verkeer in goede banen leiden en ervoor zorgen dat de stoet zo veilig mogelijk de verplaatsing kan maken.

Op hetzelfde moment rijdt ook de jaarlijkse 'Truckrun voor Kinderen' uit. Dat is een evenement waarbij kinderen met een beperking gedurende enkele uren kunnen meerijden in de kabine van een vrachtwagen. De kolonne met vrachtwagens vertrekt omstreeks 10.30 uur en 11.00 uur aan de Industriedijk in Turnhout. Via de Steenweg op Tielen en de ring rond Turnhout rijden de vrachtwagens dan naar Merksplas. Vandaaruit gaat het via Weelde-Statie naar Weelde, Ravels en Oosthoven (Oud-Turnhout) terug naar de Turnhoutse ring, om uiteindelijk zo langs de Steenweg op Zevendonk en de Everdongenlaan terug te keren naar de plaats van vertrek. De tocht is zo'n 40 km lang en wordt ook in de namiddag, om 14.00 uur en 14.30 uur, nog eens gereden. Op het moment van de doortocht van de kolonne met vrachtwagens zal het andere verkeer op de kruispunten van de Turnhoutse ring even worden opgehouden om een vlotte doorstroming van de vrachtwagens te kunnen garanderen. De politie zal er alles aan doen om het oponthoud tot een minimum te beperken en rekent op het begrip en het geduld van de andere weggebruikers. Een goede raad: laat de kolonne met vrachtwagens gewoon passeren, want een kolonne doorbreken is niet alleen strafbaar, het maakt de doortocht ook nog eens langer.