Politie Regio Turnhout en Hulpverleningszone Taxandria willen bevolking warm maken voor Be-Alert

De interventievoertuigen van de Politie Regio Turnhout zullen binnenkort in het straatbeeld te zien zijn met een duidelijke boodschap erop: 'Meteen verwittigd bij een noodsituatie? Registreer je via www.be-alert.be.'

Samen met de Hulpverleningszone Taxandria wil de Politie Regio Turnhout zoveel mogelijk mensen aanzetten om zich te registreren op Be-Alert. Dat is een handig alarmeringssysteem waarmee de overheid erg snel de bevolking kan waarschuwen bij onheilssituaties (brand, wateroverlast, storm, incidenten met gevaarlijke stoffen, …). Heel recent nog werd Be-Alert in Turnhout geactiveerd n.a.v. een silobrand bij een bedrijf in de Turnhoutse industriezone. Bij die brand kwam toen een vreemde geur vrij die bij nogal wat mensen voor enige ongerustheid zorgde. Be-Alert was, naast de sociale media-kanalen van de Politie Regio Turnhout, op dat moment een handige tool om mensen te waarschuwen en gerust te stellen.

De eerste van 8 interventievoertuigen die de komende dagen en weken zullen bestickerd worden, duikt vanaf vandaag op in het straatbeeld. Later zullen ook nog andere politievoertuigen volgen en zal ook de Hulpverleningszone Taxandria een deel van het wagenpark voorzien van Be-Alert-bestickering.

Meer info over Be-Alert op de website www.be-alert.be.