Resultaat controle voertuigen met commerciële nummerplaten - dinsdag 23 april 2024

Het verkeersteam van de Politie Regio Turnhout en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) controleerden op dinsdag 23 april 54 voertuigen langs de Veedijk in Turnhout. Tijdens deze verkeersactie lag de focus vooral op voertuigen met commerciële nummerplaten. Er werden 2 inbreuken vastgesteld op het gebruik van commerciële kentekens, die vervolgens in beslag genomen werden. De controleurs van de RVA stelden 3 inbreuken vast.

controle commerciële nummerplaten

Commerciële nummerplaten zijn de nummerplaten met groene karakters die worden uitgereikt aan professionals in de automobielsector. De nummerplaten worden gebruikt als proefrittenplaat, handelaarsplaat of beroepsplaat.

Overige resultaten: 
Alle gecontroleerde bestuurders zaten gelukkig nuchter achter het stuur. Bij 2 voertuigen was de ladingzekering niet in orde en er werd iemand onderschept bij wie de nummerplaat op de aanhangwagen niet overeenstemde met de nummerplaat van de auto waaraan de aanhangwagen was gekoppeld. 

Er was 1 bestuurder die het bevel van onze collega om het voertuig staande te houden negeerde. Deze persoon werd door een collega op de moto onderschept en moest door het negeren van het bevel zijn rijbewijs meteen inleveren voor 15 dagen. 

1 voertuig bleek niet ingeschreven te zijn. Onze collega’s schreven ook een onmiddellijke inning uit voor 2 motorrijders die geen of onvoldoende beschermende kledij droegen en stelden 1 proces-verbaal op voor een inbreuk op de gordeldracht en 2 processen-verbaal voor inbreuken op de reglementering rond het rijbewijs.

 

Labels