Buitenpakket coronamaatregelen vanaf 8 mei 2021

Vanaf 8 mei 2021 treedt het zogenaamde buitenpakket in werking waarbij we ons moeten houden aan onderstaande maatregelen. De politie Zuiderkempen zal zoals voorheen toezien op de naleving van de coronamaatregelen.

Van avondklok naar samenscholingsverbod
De avondklok wordt dus afgeschaft en vervangen door een samenscholingsverbod. Tussen middernacht en 5.00 uur mag je in de openbare ruimte en op de openbare weg enkel samenkomen met maximaal 3 personen of met leden van je eigen huishouden (= dit zijn personen die onder hetzelfde dak wonen).

Evenementen (incl. recepties en banketten), culturele voorstellingen en erediensten
Deelname buiten toegelaten van maximaal 50 personen.

Activiteiten in georganiseerd verband (bijv. sportclub of vereniging)
Deze activiteiten kunnen met maximaal 25 personen buiten en dit voor alle leeftijden, maar zonder publiek en zonder overnachting. Binnen kunnen deze activiteiten enkel voor groepen van maximum 10 kinderen tot en met 12 jaar.

Pretparken, professionele rommel- en brocantemarkten
Enkel de buitengedeelten mogen geopend worden.

Horeca: terrassen buiten tussen 08.00 uur en 22.00 uur
Een maximum van 4 personen per tafel is toegestaan, tenzij je huishouden (= onder hetzelfde dak wonend) uit meer personen bestaat. Aan tafel dien je geen mondmasker te dragen. Je draagt het wel wanneer je occasioneel en kortstondig de binnenruimte betreedt om sanitaire voorzieningen te gebruiken, om het open terras te betreden of om de rekening te betalen.

Tevens is er vanaf 8 mei een kleine versoepeling aan de contactbubbel:

Twee nauwe contacten thuis
Ieder huishouden mag maximum 2 personen tegelijk in huis of in een toeristische logies ontvangen, op voorwaarde dat deze personen tot eenzelfde huishouden behoren. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegeteld.

Zit je nog met vragen omtrent de coronamaatregelen? Is iets je nog niet duidelijk?
• Bel 0800 14 689;
• Check de website www.info-coronavirus.be