Vernieuwde maatregelen Corona vanaf maandag 19 april 2021

Dat niemand nieuwe maatregelen leuk vindt, daar zijn we het over eens. Wij zijn allemaal klaar met corona, maar helaas is corona niet klaar met ons. Dus steken we nog maar eens een tandje bij met ons allen, samen komen we erdoor. Hieronder op een rijtje wat die nieuwe maatregelen inhouden.

1. Heropening scholen

Na het einde van de Paasvakantie op 19 april worden de lessen hervat, volgens het regime van voor de Paaspauze. Dit wil zeggen:

  • Kleuteronderwijs, lager onderwijs, het buitengewoon secundair onderwijs, de eerste graad van het middelbaar en het stelsel voor ‘leren en werken’: voltijdse aanwezigheid in de klas;
  • Tweede en derde graad middelbaar: 50 procent aanwezigheid in de klas;
  • Hoger onderwijs: één dag per week fysieke aanwezigheid op de campus.

Examens mogen fysiek plaatsvinden.

Indien de besmettingscijfers in gunstige zin evolueren, en na een evaluatie door de ministers van Onderwijs die aan het Overlegcomité zal worden voorgelegd, kan het volledige middelbaar onderwijs vanaf 3 mei opnieuw voltijds in de klas doorgaan.

2. Niet-essentiële reizen: strikt regime van testing en quarantaine

Het reisverbod voor niet-essentiële reizen binnen de Europese Unie vervalt vanaf 19 april. Voor reizen buiten de Europese Unie blijven de Europese regels van toepassing. Er blijft evenwel een negatief reisadvies gelden voor alle niet-essentiële reizen.

Bij terugkeer geldt een strikt regime van verplichte testing en quarantaine. Op basis van het Passenger Location Form zal de politie nagaan wie zich bij terugkeer niet laat testen. Wie zich niet houdt aan de testregels, riskeert een coronaboete van 250 euro.

Via onderstaande link vind je gedetailleerde informatie over de essentiële verplaatsingen, ook de verklaring op eer is op deze site te downloaden:
www.info-coronavirus.be
Voor vragen over het coronavirus is ook de informatielijn nog steeds telefonisch bereikbaar 0800-14689

Laatste nieuws