Plan je bezoek bij voorkeur en indien mogelijk in op afspraak. Een mondmasker dragen bij het betreden van onze commissariaten wordt op prijs gesteld!

De politie Balen-Dessel-Mol zou het op prijs stellen als bezoekers een mondmasker dragen wanneer ze  één van de commissariaten betreden. Vanaf maandag 11 mei zijn alle onthaalposten opnieuw geopend volgens de reguliere openingstijden. Om de social distancing in onze publieke ruimtes zoveel mogelijk te garanderen, wordt nog steeds aangeraden om voor niet dringende zaken zo veel mogelijk beroep te doen op onze online of telefonische dienstverlening. Probeer niet dringende vragen zoveel mogelijk telefonisch of via mail te laten verlopen. Niet dringende feiten kunnen online aangegeven via Police-on-web. Is een fysieke aangifte of melding op ons hoofdcommissariaat toch nodig? Plan dan zo veel als mogelijk een afspraak in via onze website.  Voor dringende meldingen bel je uiteraard steeds het noodnummer 101 of 112. 

Aan iedere burger die de komende tijd een bezoek brengt aan het hoofdkantoor in Mol of de wijkposten in Balen en Dessel, wordt gevraagd om indien mogelijk een mondmasker te dragen, dit zowel voor de eigen veiligheid als voor de veiligheid van onze medewerkers. Vanaf maandag 11 mei kan je tijdens de openingsuren ook weer terecht zonder afspraak, maar de lokale politie vraagt om zoveel als mogelijk een bezoek aan ons hoofdkantoor in te plannen op afspraak. Zo vermijden we eventuele wachtrijen en wachttijden. Neem bij niet dringende vragen zoveel mogelijk telefonisch contact via 014 33 37 00 of via mail op onthaal@politiebalendesselmol.be

Maak een afspraak

Wie wil langskomen op hoofdkantoor van de lokale politie, kan online een afspraak maken via de website www.politiebalendesselmol.be. Beschik je niet over een internetverbinding, lukt het niet via de website of twijfel je of je wel aangifte moet doen? Neem dan telefonisch contact op met de onthaaldienst op 014 33 37 00. Een medewerker geeft je graag advies en maakt eventueel voor jou een afspraak.

Niet-dringende feiten aangeven via Police-on-web

De feiten waarvan op afstand aangifte kan gebeuren via het digitaal loket, werden verder uitgebreid om ervoor te zorgen dat er geen verplaatsing nodig is naar het politiecommissariaat. Het gaat om gevallen die geen onmiddellijke interventie van de politie vereisen. Volgende niet dringende feiten kunnen tijdelijk, tenminste tijdens deze crisisperiode,  aangeven worden via Police-on-web.

• slagen en verwondingen;
• bedreigingen;
• belaging;
• diefstal zonder geweld;
• oplichting (ook via internet);
• verlies van voorwerpen of documenten (identiteitskaart, boorddocumenten enz.).

Deze feiten komen bovenop de feiten die al online konden worden aangegeven: 

• fietsdiefstal (of bromfietsdiefstal);
• vandalisme;
• graffiti;
• beschadigingen; 
• winkeldiefstal;
• aangifte van bewakingscamera’s of alarmsystemen;
• aanvraag van politietoezicht tijdens vakanties of bij afwezigheid.

Dringende politiehulp nodig? Bel 101!

Afspraken kunnen alleen gemaakt worden wanneer het gaat om aangiftes en meldingen waarvoor de politie niet ter plaatse moet komen. Bij dringende politiehulp waarbij snel een politieploeg ter plaatse moet komen, bel je nog steeds het gratis nummer 101! De dienstverlening van politie is dag en nacht verzekerd, alle dagen de klok rond. 

Wijkkantoren

Voor een klacht of aangifte in de wijkkantoren van Balen, Dessel en Mol kan je voorlopig nog geen afspraak maken. Daar kan je zonder afspraak terecht tijdens de reguliere openingsuren. De wijkpost van Mol is geïntegreerd in de hoofdpost in de Guido Gezellestraat.