Extra toezicht en controles op sluikstort en zwerfvuil

Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Het straatbeeld wordt er immers niet mooier op. Afval heeft ook een grote impact op het milieu. Denk maar aan de plastic soep, dieren die verstrikt geraken in zwerfvuil of zwerfvuil dat in magen van koeien terechtkomt. Bovendien kosten deze hopen afval ook hopen geld aan lokale en andere overheden.

mooimakers

Overlast door sluikstort en zwerfvuil is één van de prioriteiten van de lokale politie Neteland. Tijdens de Mooimakers Week van de Handhaving maakte de lokale politie gedurende 6 dagen werk van extra controles en toezicht op sluikstort en zwerfvuil. Op vaste locaties werden sluikstortcamera’s ingezet.

De politie stelde verschillende feiten van zwerfvuil en sluikstort vast. Mede dankzij de camera registraties werden 2 sluikstorters geïdentificeerd. Voor het achterlaten van zwerfvuil en sluikstorten kunnen administratieve boetes oplopen tot 350 euro.

De lokale politie Neteland blijft inzetten op de aanpak van overlast door zwerfvuil en sluikstort voor een propere en leefbare buurt.

Aan iedereen die mee helpt: bedankt!