Lokale politie Neteland arresteert twee vermoedelijke drugsdealers tijdens overlastactie

Tijdens een actie van politiezone Neteland op 2 december werden twee vermoedelijke drugsdealers opgepakt. De focus van de actie lag initieel op controle van overlastplaatsen en vooravondinbraken. Er werden meerdere controles gedaan in de schoolomgeving, de stationsomgeving en het stadspark in Herentals.

Overlastactie

Tijdens de actie werden er in het stadspark enkele personen aangetroffen die in het bezit waren van softdrugs (cannabis). Het gaat om zowel meerderjarige als minderjarige personen.

Na verder onderzoek konden de inspecteurs van PZ Neteland twee vermoedelijke dealers lokaliseren en werd er na contact met het parket een huiszoeking uitgevoerd in Herentals. Bij de huiszoeking werd een voorraad cannabis en lachgas gevonden die wellicht in bezit waren voor verkoop.

Beide vermoedelijke dealers, een 19-jarige man en een 20-jarige man die beide woonachtig zijn in Herentals, werden opgepakt en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste om één verdachte (20) aan te houden en de andere verdachte (19) vrij te laten onder voorwaarden.