Politie legt overtreders onmiddellijk boete op van 250 Euro

De ploegen van lokale politie Neteland legden het afgelopen weekend 26 boetes op aan mensen die de coronamaatregelen overtraden. Zij moesten 250 euro betalen, onmiddellijk via betaalterminal of QR code of via overschrijving binnen de 15 dagen. 25 boetes werden opgelegd wegens het overtreden van het samenscholingsverbod, 1 wegens een niet-essentiële verplaatsing.

samenscholing

Sinds zaterdag kan de politie rechtstreeks een boete opleggen aan de overtreder. Voor wie de overtreding betwist of niet wil betalen, wordt een PV opgesteld waarover het Parket van de procureur des Konings zal beslissen. Deze overtreders riskeren gedagvaard te worden voor de rechtbank.

De politie zette 8 controleploegen in om de coronamaatregelen te handhaven. Door het mooie weer tijdens het paasweekend hadden zij hun handen vol met meldingen over samenscholingen. Het viel op dat mensen toch elkaars gezelschap opzochten terwijl dat ingaat tegen alle adviezen en elk gezond verstand.

Ook alle supermarkten in de politiezone werden bezocht om de maatregelen te bespreken waarbij de social distancing in de winkel gegarandeerd wordt.

De politie zet de controles verder en roept de mensen op zich te schikken naar de opgelegde maatregelen. Alleen door ons te gedragen krijgen we het virus onder controle.