Politiezone Neteland houdt actie in stadspark en Spaanshofpark in Herentals

Op woensdag 18 mei controleerde onze zone 82 personen in het stadspark en het Spaanshofpark in Herentals. In totaal namen 18 politiemedewerkers en 1 patrouillehond van politiezone Mechelen-Willebroek deel aan de actie ‘criminaliteit en overlast’.

combi politie

De eerste controle vond plaats in het stadspark tussen 12.20 uur en 13.15 uur. Onze medewerkers controleerden toen 53 personen. Tijdens deze controle werden enkele personen onderworpen aan een gerechtelijke fouille. We stelden een gas-pv op voor alcoholgebruik in het park. Daarnaast werd er ook een geseind persoon aangetroffen.

De tweede controle in het stadspark vond plaats tussen 14.50 uur tot 15.30 uur. 10 burgers werden daar gecontroleerd. Bij de controle betrapten we een man die een groot vouwmes met slot over de muur wegwierp. Deze persoon werd geïdentificeerd en geverbaliseerd. Daarnaast herkende een van onze politiemedewerkers een verdachte van een vechtpartij van enkele weken geleden.

Tenslotte volgde er nog een controle tussen 15.44 uur en 16.30 uur in het Spaanshofpark. Daar werden negentien personen gecontroleerd. Vier minderjarigen waren in het bezit van cannabis, met vier pv’s als gevolg.

Daarnaast deden we ook nog toezicht aan het station, aan de parking van Action en in het Begijnhofpark. Hier werden geen vaststellingen gedaan.

De actie kwam er na klachten en meldingen van vechtpartijen de afgelopen weken. De acties en controles houden ook de komende weken nog aan.