Werken bij de politie

De politie speelt verschillende rollen in onze samenleving en ze zijn allemaal even essentieel. Je kan zowel op federaal als lokaal niveau aan de slag als lid van het operationeel kader of als burgerpersoneel (CALog). De leden van het operationeel kader, de politieambtenaren hebben specifieke bevoegdheden en staan in voor het politiewerk. Het burgerpersoneel is belast met de uitvoering van administratieve en/of logistieke taken.

In principe worden alle medewerkers extern aangeworven via de dienst selectie en rekrutering in Brussel. Uitzonderlijk is een lokale zone verantwoordelijk voor de invulling van contractuele CALog functies en de aanwerving van agenten van politie. De interne vacatures voor statutaire medewerkers (zowel operationeel als burgerpersoneel) worden steeds intern via mobiliteit opengesteld. Enkel leden van de geïntegreerde politie kunnen deelnemen aan deze procedure.

Bij niet-invulling van de vacatures voor statutaire medewerkers als burgerpersoneel, wordt de procedure extern gepubliceerd en kan u ook deelnemen. Deze vacatures kan u terugvinden onder externe werving.

Heb je interesse om bij de politie te werken? Dan kan je voor meer informatie terecht op de website www.jobpol.be.

Bekijk ook de video over een carrière bij de politie.

Voor meer informatie over onze vacatures kan u contact opnemen met de dienst Mensen & Middelen Personeel of met één van onze beroepenvoorlichters via 014 244 252 of mail naar pz.neteland.personeel@police.belgium.eu.