Campagne Child Focus: Iedereen een Max

Iedereen een Max

Child Focus (de Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen) lanceert de campagne ‘Iedereen een Max’. De organisatie wil dat kinderen een volwassen persoon kiezen die ze volledig vertrouwen. Een Max is iemand waarbij de kinderen en jongeren met al hun problemen terecht kunnen. Het is belangrijk dat ze iemand vinden waarbij ze zich goed voelen. De organisatie doet op deze manier aan preventie en ze willen zo liever voorkomen dan genezen.

De rode draad in dossiers van weggelopen kinderen of kinderen die seksueel uitgebuit worden, is dat de kinderen vaak alleen staan. Ze blijven zitten met problemen waardoor deze zich opstapelen. De organisatie streeft naar een Max voor elk kind.

Wie kan een Max zijn?

Een Max dient een meerderjarige persoon te zijn waarbij kinderen zich goed voelen, waar ze ook af en toe leuke dingen mee doen en die bereikbaar is. De Max moet uiteraard zelf ook instemmen met zijn rol en die ernstig nemen. Het is de bedoeling dat deze klaar staat voor het kind, luistert wanneer hij of zij iets te vertellen heeft en hulp biedt bij ernstige problemen om samen naar een oplossing te zoeken.

Hoe kan ik een Max kiezen?

Kinderen en jongeren kunnen volwassenen uit hun omgeving aanspreken. Deze Max kan een nicht, neef, juffrouw of buurman zijn. Kinderen kunnen ook op een originele manier iemand vragen om Max te worden via de website www.iedereeneenmax.be. Op deze website kunnen ze samen met een BV een videoboodschap maken die ze naar hun toekomstige Max kunnen sturen.

Bob en Max

Child Focus wil de figuur Max even alledaags en bekend maken als Bob van de alcoholcampagnes. Een Max kiezen zou even evident moeten worden voor kinderen als een Bob kiezen als chauffeur om op stap te gaan bij volwassenen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 011 44 08 20.